Marvelovi filmovi pretvaraju nas u zombije, smatra redatelj filma “Dina”

Film „Dina“ kanadskog redatelja Denisa Villeneuvea premijerno je prikazan na nedavnom filmskom festivalu u Cannesu gdje je dočekan hvalospjevima kritike i publike. U nizu medijskih intervjua koji su  nakon toga uslijedili Villeneuve se osvrnuo i na budućnost hollywoodskih kino hitova koje predvode filmovi nastali u produkciji filmskog studija Marvel koji ekranizira superheroje iz svojih stripova.

„Mogući problem je taj da da imamo previše Marvelovih filmova koji kopiraju jedni druge. Možda nas ti filmovi pomalo pretvaraju u zombije“, izjavio je Villeneuve za španjolski list El Mundo koji je istaknuo redatelje kao što su Christopher Nolan i Alfonso Cuarón koji snimaju visoko proračunske filmove koji su istovremeno i umjetnički vrijedni.

Ovo nije prvi puta da je Villeneuve kritizirao Marvelove filmove.  Nedavnmo je za francuski filmski magazin Premiere rekao kako Marvelovi filmovi izlaze iz istog kalupa. „Ako govorimo o Marvelu onda moram reći da svi njihovi filmovi izlaze iz istog kalupa. Neki filmaši mogu dodati malo nečeg svojeg u te filmovi ali oni su svi izašli iz iste tvornice“, rekao je tada Villeneuve.

Komentiraj