Marvelov film 'Osvetnici: Završnica' oborio mnoge rekorde

Marvel Studios

Najiščekivaniji film najuspješnije Marvelove franšize u prvom vikendu prikazivanja oborio je rekord i u samo pet dana zaradio 1.209 milijarde dolara. U domaćim kinima tijekom vikend otvaranja film ‘Osvetnici: Završnica’ pogledao je 88 951 posjetitelj, uz dobit od 3 631 574 kn čime se svrstao na vodeću poziciju najboljeg hrvatskog kino otvaranja svih vremena.
Samo u SAD-u i Kanadi zaradio je 350 milijuna dolara, dok je u ostatku svijeta film zaradio 859 milijuna dolara. Time je ovaj film ušao u povijest kao prvi film kojemu je u prvom vikendu prikazivanja uspjelo zaraditi milijardu dolara. Usporedbe radi, prošlom Marvelovom filmu ‘Ratu beskonačnosti’, bilo je potrebno 11 dana da dosegne zaradu od milijardu dolara i dosad je držao rekord kao film kojem je to najbrže uspjelo. Film ‘Osvetnici: Završnica’ srušio je još nekoliko rekorda kad je riječ o kino otvaranju u filmskoj industriji.
Posljednja etapa putovanja Marvelovih junaka na kino platno donosi neviđen obračun u veličanstvenoj završnici između Osvetnika i najmoćnijeg zlikovca Thanosa. Redatelji filma su Anthony i Joe Russo, superherojsku ekipu tumači senzacionalna glumačka postava: Robert Downey Jr., Chris Evans, Mark Ruffalo, Chris Hemsworth, Scarlett Johansson, Jeremy Renner, Brie Larson, Paul Rudd, Don Cheadle, Karen Gillan, Danai Gurira, Josh Brolin i mnogi drugi.

Komentiraj

nacional banner
nacional banner