Izbornik belgijske nogometne reprezentacije Roberto Martinez dan uoči polufinalnog susreta na Svjetskom prvenstvu protiv Francuske u Sankt Peterburgu izjavio je kako je ovaj uspjeh rezultat dvogodišnjeg procesa tijekom kojega je on jednu talentiranu generaciju pretvarao iz gubitnika u pobjednike.

“Dvije godine samo pokušavao razumjeti ove igrače, ljude koji se skrivaju iza nogometaša i želio sam stvoriti skupinu koja će imati jednaku ambiciju, a ne pojedince koji će koristiti reprezentaciju za podizanje vlastite cijene. No, za to nije trebala nekakva tajna, već samo zdrav razum, jer na raspolaganju imam skupinu ljudi koji žele učiniti belgijski nogomet ponosnim i koji žele ostvariti povijesni rezultat”, izjavio je Martinez koji je prije dvije godine i ispadanja Belgije u četvrtfinalu EURA od Walesa preuzeo dužnost izbornika od Marca Wilmotsa.

Martinez je prije dolaska na belgijsku klupu imao dugogodišnje iskustvo rada u engleskim klubovima Swansea Cityju, Wigan Athleticu i Evertonu, a kako i svi najbolji belgijski igrači igraju u engleskim klubovima bio je upoznat s talentom koji je dobio na raspolaganje.

“Nisam trebao putovati u Belgiju kako bih shvatio koliko su talentirani ovi belgijski igrači. Radi se o tehnički nadarenim igračima sa sjajnom nogometnom inteligencijom. Nakon što smo pobijedili Brazil u četvrtfinalu nismo se isključili jer svi znamo da imamo jedinstvenu priliku i smatram kako bismo u polufinalu protiv Francuske mogli biti još bolji. Bit će to odlična utakmica jer i Francuska u svojim redovima ima izuzetno talentirane pojedince”, dodao je Martinez.

Komentiraj