MARTINČEVIĆ: “Škorin ulazak u Vladu bio bi opasan i štetan, spriječili smo to”

 

Čelnica varaždinskog ogranka Reformista Natalija Martinčević ući će u Sabor umjesto šefa te stranke Radimira Čačića. Martinčević je bila druga na listi te druga po broju preferencijalnih glasova.

“Mi smo kontinuirano komunicirali da očekujemo između jednog do tri mandata. Dogodio se jedan i s jednim mandatom dat ćemo dobre rezultate u ovom sazivu sabora”, rekla je Martinčević jutros u HRT-ovom Studiju 4.

Dodala je da su rezultatom HDZ-a iznenađeni jer su sva istraživanja predviđala daleko bolji rezultat SDP-a. “Mi smo kao stranka lijevog centra bili skloniji prirodnim političkim pozicijama da podršku damo lijevom centru. Mislim da je razlog ovakvog odnosa SDP-a i HDZ-a to što birači SDP-a nisu izašli u dovoljnoj mjeri na birališta, a HDZ je dobro organizirana stranka i njihovi svi birači su izašli”, rekla je Martinčević.

Objasnila je i zašto će Reformisti biti koalicijski partner buduće Vlade. “Izvjesno da glas Reformista stavlja vladu Andreja Plenkovića u poziciju da ne mora ići u koaliranje sa strankama radikalne desnice. Slušali smo niz opasnih i zabrinjavajućih poruka od stranaka radikalne desnice, posebno Domovinskog pokreta, o temeljnim ljudskim pravima, posebno pravima žena. U protivnom bi se otvorila pozicija HDZ-u da razgovara s Domovinskim pokretom i Škorom, a njihov ulazak u vladu i sudjelovanje i nametanje njihovih teza i programa bilo bi vrlo opasno i štetno za Hrvatsku i mi ćemo to svojim glasom spriječiti. To je ključan razlog”, rekla je Martinčević.

Drugi je razlog, dodala je, osiguravanje ravnomjernog razvoja Hrvatske. “Cijeli sjever je marginaliziran i mi to svojim glasom u saboru želimo promijeniti”, zaključila je.

Komentiraj