Potpredsjednica Vlade i ministrica gospodarstva Martina Dalić u subotu je za Dnevnik N1 televizije komentirala proračun, o kojem se cijeli dan raspravlja u Saboru. Dalić je rekla da oporbenjaci imaju pravo na ‘vesele doskočice’ kako bi mediji prepoznali njihove rasprave, te dodala da proračun donosi manji deficit i pad u strukturi rashoda.

“Vlada računa kao što je pokazano u našim tablicama. Moramo razumijeti da kao čalnica EU imamo na raspolaganju sredstva iz europskog proračuna. To nisu deficitno kreirajući rashodi i izvlačenje pojedinih elemenata proračuna iz cijele slike zamagljuje cjelokupnu situaciju. Proračun odražava i 2,5 milijarde koje proizlaze iz poreznog rasterećanja koje će ostati na raspolaganju stanovništvu”, objasnila je Dalić različite brojke rashoda.

Navodi kako su u proračunu predvidjeli sredstva za povećanje plaća, ali u okviru mogućnosti. “Bit će ovo prvo povećanje plaća nakon 2009. Razgovore koje vodimo sa sindikatima imaju cilj da povećanje na kraju godine iznosi šest posto. Sve što Vlada predlaže u razgovoru sindikatima vodi računa o količini raspoloživog novca. Zato razgovori još traju”, ističe.

Komentiraj