“Martina Dalić je organizirala koruptivnu hobotnicu”

hina

Zbog Agrokora i objavljenih mailova potpredsjednice Vlade Martine Dalić u prepisci s konzultantima i odvjetnicima pri izradi tzv. lex Agrokor dio oporbenih klubova u četvrtak je na početku saborskog zasjedanja zatražio stanku za konzultacije.

“Premijer Plenković brani Martinu Dalić koja je organizirala koruptivnu hobotnicu. Radi se o organiziranju kriminalne koruptivne hobotnice s ciljem da na krizi u Agrokoru izvuku 500 milijuna kuna”, ustvrdio je SDP-ov Gordan Maras.

Čelnik HSS-a Krešo Beljak kazao je pak kako je bio uvjeren da će premijer nakon jučerašnje objave mailova smijeniti Martinu Dalić. “Umjesto toga on je stao u njezinu obranu”,  rekao je dodajući kako je to nedopustivo.

Čelnik Živog Zida Ivan Vilibor Sinčić uvjeren je kako je na djelu “trgovina utjecajem”. “Tu je eklatanatan sukob interesa i u svakoj pravnoj zemlji to bi značilo i ostavku ministrice i ostavku premijera”, poručio je.

Anka Mrak Taritaš (Glas)  je rekla kako je iz mailova nesporno što se dešavalo u Agrokoru. “Bila je riječ o projektu u kojem se spašavao osobni interes koji je završio tako da od Agrokorova restrukturiranja nema ni ‘r'”, zaključila je.

Politički tajnik Mosta Nikola Grmoja rekao je kako je na djelu neuspio pokušaj obrane premijera i “prebacivanja na političku opciju koja je zbog inzistiranja na transparentnosti izišla iz vlade”. Sve što se sada događa, kaže, samo potvrđuje da je Most govorio istinu.

“Netko treba odgovarati, a to je Dalić koja je vodila proces i korespondenciju koja se odvijala izvan institucija, koja je pokazala da se nisu svi borili za interese hrvatskog gospodarstva, a na slomu Agrokora se borili za svoje partikularne interese”, rekao je  Grmoja.

Komentiraj