FaH

MARTIN SINKOVIĆ: ‘Bilo je puno teže od očekivanoga’

Bilo je puno teže od očekivanoga, jer su nam Norvežani i Britanci došli sasvim blizu, kazao je Martin Sinković nakon plasmana u finale olimpijske utrke dvojca na pariće u Rio de Janeiru.

Aktualni svjetski prvaci u dvojcu na pariće braća Martin i Valent Sinković u utorak su u svojoj polufinalnoj skupini osvojili prvo mjesto, ali nisu toliko dominirali nad konkurencijom kao što je to bio slučaj u zadnje dvije godine. Sinkovići su zadržaali nepobjedivost na jezeru Lagoa usred Barra de Tijuce, na veslačkoj stazi ispod brda vrlo znakovitog imena – Dois Irmanos (Dva brata).

Braća Sinković vodili su od starta do finiša i kontrolirali su utrku, te su na kraju pobijedili sa sekundu i 23 stotinke boljim vremenom od Norvežana Kjetila Borcha i Olafa Tuftea. Treće mjesto, posljednje koje je vodilo u finale, osvojili su Britanci Jonathan Walton i John Collins.

“Nikako nije bilo lako, dosad nam nitko nije došao tako blizu, stvarno su nas pritisnuli. Ali to je očekivano, ovo su ipak Olimpijske igre, svi su jako nabrijani na nas, posebno zato što smo dugo nepobjeđeni”, rekao je Martin Sinković .

Otkako su zajedno u dvojcu na pariće, od lipnja 2014., braća Sinković upisali su pobjede u 28 utrka u nizu na velikim natjecanjima, računajući od kvalifikacija do finala.

U drugoj polufinalnoj skupini prvo mjesto pripalo je Litavcima Mindaugasu Griskonisu i Sauliusu Ritteru, koji su imali dvije sekunde i 34 stotinke slabije vrijeme od braće Sinković. Iz te skupine u finale su još ušli Talijani Francesco Fossi i Romano Battisti, te Francuzi Hugo Boucheron i Matthieu Androidas.Bez plasmana među šest najboljih ostali su Novozelanđani i Nijemci.

“U drugoj skupini je bilo iznenađenja jer smo očekivali da će Nijemci lako ući u finale. Ne spremamo nikakvu posebnu taktiku, ići ćemo kao uvijek – krenuti jako i povesti na početku utrke, slomiti suparnike i osvojiti zlato. Uvjeti su danas bili dobri, ali ne znamo što će biti u četvrtak. U Olimpijskom selu je sve super, od hrane do smještaja, i ne možemo se na ništa požaliti”, kazao je Martin Sinković prije nego li je otišao na razveslavanje.

Finale dvojca na pariće je u četvrtak, 11. kolovoza.

Komentiraj