Marsonia crowdfunding kampanjom želi do licence za Drugu HNL

Iako je u trenutku konačnog prekida Treće HNL istok Marsonia bila lider na ljestvici to ne znači da će iduće sezone igrati u višem rangu natjecanja.

U središnjem postupku licenciranja za sezonu 2020./21. klub iz Slavonskog Broda nije dobio potrebnu licencu čime trenutno ne može igrati predviđene kvalifikacije za popunu Druge HNL.

Odbijenica je stigla zbog infrastrukturnih problema pa je potrebno dodatno urediti stadion “Stanko Valinić – Dida” koji je Marsonia prijavila kao domaći teren obzirom da “Stadion uz Savu”, koji klub inače koristi, usprkos recentnim ulaganjima ne zadovoljava potrebne uvjete.

Kako bi otklonili nedostatke Marsonia je pokrenula crowdfunding kampanju “Doniraj za Marsu u drugoj”. Cilj je uz pomoć navijača prikupiti novac, materijal ili pomoć u izvođenju radova kako bi se stadion u predviđenom roku doveo u funkcionalnu stanje. Iz tog razloga je snimljen i promotivni video:

Klub je objavio i uvjete koje treba ispuniti do utorka, 26. svibnja, kako bi stadion dobio licencu za Drugu HNL:

– sanacija oko 10m2 pločica i oko 40m2 zidova u svlačionicama
– nabava 250 m tepiha za pokrivanje metalnih kanalica između trave i terena
– protupožarni atesti i geodetske izmjere
– postavljanje 5 jarbola za zastave
– izmjena 80 pokidanih plastičnih stolica
– sanitarni pregledi (deratizacija, uzorci vode…)

Za sve pravne i fizičke osobe koje se odazovu akciji Marsonia je pripremila i zahvalu te će im darovati sezonske ulaznice za nadaju se sezonu u Drugoj HNL.

Komentiraj