pixabay

MARSEILLE Krvavi obračuni krijumčara droge

U Marseilleu i u okolici, na jugu Francuske, pet je osoba poginulo od početka godine, među njima tri proteklog vikenda, u nekoliko oružanih obračuna najvjerojatnije povezanih s krijumčarenjem droge.

U noći na nedjelju, tridesetak kilometara od Marseillea, istražitelji pravosudne policije pronašli su još dva trupla. Žrtve su ustrijeljene a zatim spaljene.

Jedna od njih je identificirana i njezino se ime pojavljuje u datoteci o kriminalnim bandama povezanim s krijumčarenjem droge koje se bore za kontrolu trgovine drogom.

Na temelju tog podatka državno odvjetništvo je ova dva ubojstva označio kao mogući oružani obračun. Prije toga, u petak navečer su tridesetogodišnjaku ispaljena u glavu dva hitca na istoku Marseillea.

U siječnju su se dogodila još dva ubojstva, a jedno je bilo krvava pucnjava iz kalašnjikova. Treće, u kojemu je ubijen sedamnaestogodišnjak, nije označeno kao oružani obračun.

Taj niz koji je počeo na samom kraju 2017., s dvama mrtvima između Božića i Nove godine, remeti razmjerno primirje koje je obilježilo prošlu godinu: 14 poginulih u obračunima, po podatcima policije, dok ih je u 2016. bilo 29, zbog čega je ta godina označena kao ‘crna’.

Nakon niza policijskih uspjeha i sprječavanja 12 oružanih obračuna u 2016. te dvaju sljedeće godine, “opravdan je strah od daljnje promjene kriminalnog miljea u Marseilleu”, rekao je policijski izvor.

Komentiraj