Dusko Jaramaz/PIXSELL

MARKOVINA “Treba nam Europa jednakih”

Predsjednik Nove ljevice Dragan Markovina u subotu je gostovao u ‘Novom danu’ N1 televizije, gdje je poručio kako nam treba ‘Europa jednakih u kojoj logika profita i kapitala neće biti jedini ključ razumijevanja tog sustava’.

Njegova stranka, te Možemo! i ORaH u 11 sati u Novinarskom domu predstavljaju koalicijski program i listu za izbore za Europski parlament.

Uoči obilježavanja proboja logoraša iz Jasenovca i podjela koje i dalje postoje istaknuo je da ne postoji ništa dobro u ideji i izvedbi politike NDH. “Antifašistička borba je stvorila današnje granice Republike Hrvatske. Na kraju rata počinjeni su zločini koje nitko normalan ne može opravdati i o njima se može razgovarati”, ističe Markovina.

“Komentirao je i aktualnu situaciju oko brodogradilišta. “Brodosplit je jedan od simbola Splita iako evidentno ide nekom kraju, nadam se da ne, ali ide u sličnom smjeru. Moj otac je počeo raditi na splitskom škveru, godinama su stručnjaci nudili programe restrukturiranja brodogradnje da bude održiva u suvremenom kontekstu i to je sve bilo prešućeno i odbijeno, nailazilo se na zidove od svih vlada zbog strateške opredjeljenosti da se ugasi teška industrija i industrija kao takva”, kazao je i dodao da je odluka Hrvatske da živi samo od tercijarne djelatnosti poput turizma dugoočno loša.

Komentiraj