MARKOVIĆ O REAKCIJI DRŽAVNOG VRHA: “Previše mlako, uvijeno u celofan”

Gradonačelnica Supetra Ivana Marković večeras je u ‘Pressingu’ N1 televizije komentirala napad na sezonske radnike i reakcije državnog vrha na napad.

Njen odgovor na napad izazvao je brojne reakcije, a Marković kaže kako smatra da je tema prevažna da bi se izbjegavao odgovor. “Pokušala sam dati do znanja da ovo što se dogodilo nije slika grada Supetra, nije slika Brača. Tri momka i djevojka našla su se na putu huliganskoj skupini. Ponosna sam na našeg Supetranina, vatrogasca Tomu, koji je postupio herojski, nije okrenuo glavu. Herojka je i djevojka koja se bacila na svog prijatelja misleći da će joj prijatelja prestati tući, međutim oni su nastavili tući nju”, kaže Marković.

Naglašava kako je Supetar oduvijek podupirao akcije i rad Torcide. “Ali kad sam čula da su posjetitelji ili sudionici Kupa sudjelovali u napadu, odlučila sam donaciju koju sam potpisala par dana prije ranije povući i javila sam službama grada da obustavi isplatu donacije. Mislim da je to tisuću kuna. Ali to je nebitno, mi kao grad ne možemo fiinancirati manifestacije koje imaju ovakav krvavi epilog”, rekla je i naglasila da je najtužnije što je turnir ‘Torcida kup’ bio humanitarnog karaktera.

Smatra kako je priopćenje Torcide Brač išlo u potpuno pogrešnom smjeru. “Prvo je trebalo osuditi napad na momke i curu koji su došli tu zaraditi svoj kruh i osuditi napad na člana vatrogasnog društva čiji vatrogasci kroz fizički rad pomažu taj turnir”, istaknula je.

Tvrdi da nije imala dvojbe oko vlastite reakcije i da joj je neshvatljivo da je ona izazvala toliko pozornosti. “Kakva smo mi država postali kad normalna osuda takvog čina postane senzacija”, pita se. “Sve javne osobe koje obavljaju dužnost – od načelnika, gradonačelnika, župana pa sve do premijera i predsjednice – moraju osuditi bilo kakav čin nasilja, a pogotovo nasilje prema nekome tko je drugog državljanstva, koji drugačije priča, drugačije se oblači. to je za mene nedopustivo”, poručila je.

Marković je komentirala i reakciju državnog vrha na napad u Supetru. “Meni je to sve previše mlako, uvijeno u celofan. Nitko me nije kontaktirao osim ministra uprave Lovre Kuščevića, a posebno mi je žao da nitko se nitko iz županije nije javio”, poručuje.

Komentiraj