Goran Stanzl/PIXSELL

MARKOV TRG Prosvjednici zatražili hitni moratorij ovršnog zakona

Na zagrebačkom Markovom trgu u utorak je započeo prosvjed građana protiv ovršnog zakona.

Prosvjednici su prvo zapalili svijeće i održali minutu šutnje za poginule hrvatske branitelje.

Prosvjednici su putem megafona zatražili hitni moratorij ovršnog zakona, i sprječavanje ilegalnih deložacija. Zatražili su i provođenje posebne neovisne pravosudne inspekcije koja će utvrditi da se provodi kriminal u pravosudnim i ovršnim postupcima, prenosi portal Index.

“Ne možemo biti taoci jednog čovjeka, ovo preslagivanje u Saboru nema nikakvog smisla. Imamo strpljenja koliko i Todorić – točno tri dana”, poručili su prosvjednici koji su kritizirali i poreznu reformu kojom se hvali premijer Andrej Plenković.

Prosvjednici su prozvali i bivšeg ministra financija Slavka Linića zbog predstečajnih nagodbi, te odvjetnika Hanžekovića zbog sudjelovanja u brojnim ovrhama.

Prosvjednici su se uputili prema zgradi Sabora, te pozvali još uvijek aktualnog predsjednika Sabora Božu Petrova da im se obrati. Pozvali su i premijera Andreja Plenkovića da im se obrati, a nakon toga su nastavili s govorima.

“Shvatite da je ovo tek iskra pred plamen koji moramo zapaliti, ovo je za dobro svih nas, svi će profitirati. Ovako više ne ide. Od 1.1. 2018. svi postajemo robovi koji ćemo Gazdi morati plaćati njegove troškove”, rekao je jedan od prosvjednika koji je predsjednicu prozvao jer ne štiti Ustav i hrvatske građane.

“Martina Dalić je na špagici od Nikice Valentića i Borislava Škegre, a mali od Škegre trenutno vodi Agrokor. To je ekipa koja nas 27 godina uništava i dok su nas podijelili na crne, crvene i ostale boje, oni kradu ovaj narod”, dodao je drugi prosvjednik.

Komentiraj