Markotić: Situacija je povoljna, ali treba obratiti pozornost na ljude iz inozemstva

Ravnateljica bolnice “Dr. Fran Mihaljević” Alemka Markotić komentirala je najnoviju situaciju sa koronavirusom u Hrvatskoj i napomenula da je trenutna situacija zadovoljavajuća, ali upozorava da je koronavirus u Hrvatsku ušao iz drugih zemalja.

“Jako je dobra situacija u Hrvatskoj. Zadnji slučajevi koji su pojedinačni uglavnom su uneseni od ljudi koji su se vratili s putovanja ili boravka u drugim zemljama, kao što je bila Njemačka, Švedska, a današnji slučaj iz SAD-a. To je onaj dio, koji ministar Beroš upozorava, kao i mi ostali, da možemo se veseliti i biti opušteniji, ali i dalje treba imati mjere držanja distance i oprez”, rekla je Markotić gostujući u emisiji HRT-a Tema dana .

Pažnja nas koji se bavimo zdravstvenim sustavom mora biti usmjerena upravo na ljude koji će putovati i mogli donijeti pojedinačne slučajeve u Hrvatsku”, dodala je.

Pojedinačnih slučajeva će uvijek biti

“Obzirom da je situacija kod nas dobra, međutim Hrvatska ne može biti skroz dobra dok cijeli svijet ne bude, ili kad bi barem Europa bila “korona free” to bi već bio značajn pomak za Hrvatsku. Vidite što se događa u Brazilu, u SAD-u je i dalje, nažalost veliki broj zaraženih kao i u Rusiji. Još se ne smiruje ni u svijetu, ni u Europi, primjerice Španjolskla, Njemačka, čim se malo opusti, čim se izbjegavaju mjere.

Komentiraj