Markotić odgovorila jesu li i danas oni koji krše samoizolaciju – bioteroristi

Ravnateljica Klinike za infektivne bolesti ‘Fran Mihaljević’ Alemka Markotić u utorak je na konferenciji za novinare Nacionalnog stožera civilne zaštite odgovorila na pitanje smatra li još uvijek da su ljudi koji krše samoizolaciju bioteroristi.

“Svatko onaj tko je svjestan da je bio u kontaktu s nekim bolesnim i određena mu je mjera, naravno da je odgovaran za takvo ponašanje. Ukoliko su neke druge mjere izrečene u kontekstu, mjere opreza, onda je to nešto drugo. Svatko onaj koji je bio u kontaktu s bolesnom osobom dobio je upute i ugrožava druge. Mislim da je jasan odgovor na pitanje”, rekla je Markotić.

Podsjetimo, prije nepuna dva mjeseca Markotić je za ljude koji su neodgovorno šetali okolo, a trebali su biti u samoizolaciji imala vrlo dramatičnu poruku. Njihovo je ponašanje usporedila s bioterorizmom.

““Možda sam bila preblaga kad sam rekla da je to kao da pucate iz pištolja, sad ću biti oštrija, to je kao da u trgovačkom centru pucate iz puške, to je terorizam, a ovo je bioterorizam”, kazala je tada u intervjuu za Novu TV.

Komentiraj