MARKOTIĆ: “Ivanišević nije bio zarazan na turniru, nitko nije ugrožen”

Ravnateljica Klinike za infektivne bolesti ‘dr. Fran Mihaljević’ Alemka Markotić u petak je na konferenciji za novinare Nacionalnog stožera civilne zaštite kazala da nitko tko je bio na teniskom turniru u kontaktu sa zaraženim tenisašem Goranom Ivaniševićem nije ugrožen prema epidemiološkim pravilima, već samo oni u zadnjih 48 sati.

“Ivanišević se testirao tri puta, prošli četvrtak, u ponedjeljak i danas je nalaz pozitivan. Teniski događaj u Zadru i kontakt je bio u subotu. Ivanišević je dva dana iza toga bio negativan, prema tome njegovi kontakti unazad dva dana, 48 sati su oni koje će epidemiolozi ispitivati”, rekla je novinarima Markotić odgovarajući na pitanje treba li premijer Andrej Plenković ponoviti svoje testiranje i ići u samoizolaciju.

“Nitko tko je bio s njim u kontaktu na teniskom turniru nije ugrožen prema epidemiološkim pravilima. Samo oni koji su s njime bili u kontaktu u zadnjih 48 sati. Epidemiološke službe će zaključiti je li se radilo o bliskim kontaktima ili ne”, zaključila je Markotić.

Komentiraj