Marko Vučetić dao odgovor na vječito pitanje – što je HRAST?

Neovisni saborski zastupnik Marko Vučetić je pronašao odgovor na tajnovitu enigmu začahurenu u rebus mistične zagonetke – što je HRAST?

“Jutros me pitao kolega da mu u najkraćim crtama kažem što je politička stranka HRAST. Odgovorio sam: HDZ sa svim sakramentima.”, dokučio je Vučetić.

Jutros me pitao kolega da mu u najkraćim crtama kažem što je politička stranka HRAST. Odgovorio sam: HDZ sa svim sakramentima.

Posted by Marko Vučetić on Wednesday, August 28, 2019

 

Nešto ranije je Vučetić, daleko opširnije, komentirao i stanje prava i (ne)pravde sinkronizirajući problematički dijagram s inflacijom moralnih standarda u društvu.

“Živimo u zemlji pravne nesigurnosti. Ako te pod pritiskom izvanpravnih procesa i elemenata netko može lišiti slobode ili te, pod istim pritiskom, može zaštititi od progona, živimo u životinjskom parku. Ako netko nije dovoljno socijaliziran, ako ne pripada nijednoj grupi, izložen je i ostaje bez zaštite.
Ako je u Rijeci pripadnik nacionalne manjine lažno optužio pripadnika većinskog naroda da je napadnut na nacionalnoj osnovi, onda tog pripadnika nacionalne manjine treba optužiti za kazneno djelo lažnog prijavljivanja na nacionalnoj osnovi.
U zemlji pravne nesigurnosti postoje tisuće lica nedostignute pravde, i sva nastaju na ulicama. U zemlji pravne nesigurnosti caruje pravo jačeg. Ironija je što u zemlji pravne nesigurnosti nitko nije stalno jak, i sva je prilika da će oni koji sada provode pravo jačeg, stradati od istog principa – vrlo brzo će doći netko jači od njih.”

Živimo u zemlji pravne nesigurnosti. Ako te pod pritiskom izvanpravnih procesa i elemenata netko može lišiti slobode ili…

Posted by Marko Vučetić on Tuesday, August 27, 2019

Komentiraj