Marko Rog u povratničkom nastupu obnovio tešku ozljedu koljena

Hrvatski reprezentativac Marko Rog u svom povratničkom nastupu obnovio je tešku ozljedu desnog koljena u kojem je došlo do puknuća ligamenata zbog čega ga očekuje nova duža pauza od nogometnih travnjaka, priopćio je talijanski prvoligaš Cagliari.

26-godišnjak se ozlijedio u jučerašnjem pripremnom srazu njegovog Cagliarija i Augsburga, a današnji pregledi u klinici Korian u Quartu Sant’Elena su pokazali obnovu ozljede zbog koje je van terena proveo proteklih sedam mjeseci. Rog se prvotno ozlijedio 23. prosinca prošle godine u susretu s Romom nakon čega je kod profesora Christiana Finka u klinici Hochrum u Innsbrucku obavio rekonstrukciju ligamenata desnog koljena. Rog je zbog te ozljede propustio i nastup na ovogodišnjem Europskom prvenstvu, a s treninzima je počeo 6. lipnja. Sad mu slijede nove pretrage i procjene kako bi se donijela najbolja moguća odluka po pitanju njegove buduće karijere.

Rog je član Caglarija od ljeta 2019. godine kada je pristigao iz Napolija potpisavši ugovor na četiri godine. Prošle sezone je do ozljede bio standardan član prve postave te je upisao minutažu u svih 14 susreta u Serie A te dva u kupu. Za hrvatsku reprezentaciju je do sada odigrao 21 utakmicu od kojih su posljednje bile u studenom 2020. godine kada su Vatreni u sklopu UEFA Lige nacija igrali protiv Švedske i Portugala.

Komentiraj