Marko Malenica napustio Lech i potpisao za posljednjeplasirani klub mađarske lige

Dvadesetšestogodišnji Osijekov vratar Marko Malenica prekinuo je suradnju s posljkim Lechom iz Poznana i dogovorio novu posudbu, ovaj put u redove Diósgyőra, posljednjeplasiranog kluba elitnog razreda mađarskog nogometa.

Malenica je prve nogometne korake napravio u Slogi iz rodne Nove Gradiške, a 2008. postaje član Osijeka s kojim upisuje prve seniorke minute u karijeri. Poslije epizoda posudbi u Cibaliju i sisačku Segestu u svibnju 2015. vraća se u matični Osijek i u drugom dijelu sezone 16/17 postaje klupska ‘jedinica’. Taj status imao je i naredne dvije sezone, a tijekom istih trajala je pristojna medijska ofenziva koja je zagovarala Malenicu u kadru reprezentativne A selekcije.

Prošle sezone u potpunosti je izgubio svoj status u klubu, te u kolovozu prošle godine odlazi na jednogodišnju posudbu s pravom otkupa u Lech, no tamo se nije uspio nametnuti za mjesto prvog vratara i nakon dva mjeseca prekida suradnju. Branio je jednom u kupu za prvu momčad te upisao još tri nastupa za drugu momčad kluba iz Poznana.

U redove mađarskog DVTK-a Malenica je, prema riječima sportskog direktora Miklósa Benczésa, stigao kao zamjena za ozlijeđenog Branislava Danilovića, te bi prema svim najavama trebao biti klupska ‘jedinica’.

Posudba u Mađarskoj trajat će do kraja sezone, a tada Malenici ističe i trenutni ugovor s Osijekom. Diósgyőr je s deset osvojenih bodova trenutno posljednji klub mađarske prve lige, a desetoplasirani Honved, koji drži posljednje mjesto koje garantira ostanak u elitnom društvu, udaljen je sedam bodova.

Standings provided by SofaScore LiveScore

Komentiraj