Marko Livaja: “S Lukom će sigurno biti lakše. Favoriti smo, ali trebamo to potvrditi na terenu”

Hrvatska nogometna reprezentacija se u Zagrebu priprema za dvije kvalifikacijske utakmice za Svjetsko prvenstvo. ‘Vatreni’ u petak gostuju na Cipru, a susret je najavio napadač Hajduka Marko Livaja.

“Nakon tri pobjede jako smo blizu SP-a, imamo u ovom ciklusu još dvije utakmice, neće biti lake, ali vratio nam se Luka i sigurno će s njim biti lakše. Favoriti smo, ali trebamo to potvrditi na terenu”, rekao je Livaja na početku konferencije za medije.

Komentirajući predstojeći susret protiv Cipra, Livaja je rekao da u današnje vrijeme nema lakih protivnika. “Cipar je dosta defenzivan, dosta sam ih pratio kad sam igrao u Grčkoj. Imaju neke kvalitetne igrače, ali ako budemo pravi, pobjeda ne bi trebala doći u pitanje”, smatra.

“Oni će nas vjerojatno čekati s petoricom u obrani, tako da trebamo biti strpljivi, ali mislim da imamo dovoljno iskusne igrače i da neće biti problema”, rekao je Livaja.

U hrvatskoj nogometnoj reprezentaciji Livaja je kratko bio prije tri godine. Rekao je da je to bio težak period, iza Svjetskog prvenstva. “Igrali smo dvije utakmice i bili smo jako loši, došao sam tada u nekom lošem trenutku”, rekao je Livaja i dodao da je na njemu da igra, a na izborniku da ga zove.

Napadača Hajduka nahvalio je Dinamov Bruno Petković. “Brunu znam dosta dugo, igrao je s mojim bratom u Cataniji. Mislim da je dobar igrač, ima puno kvaliteta, nije bio u nekoj formi, ali diže se i sigurno zaslužuje biti ovdje u reprezntaciji. Jako je kvalitetan igrač”, komentirao je Livaja.

Ove sezone dobra igra Hajduka ovisi o Livaji, a na pitanje koja je razlika između Hajduka i reprezentacije Livaja kaže: “Imamo kvalitetne igrače i u Hajduku, u reprezentaciji je to na višem nivou, ali i u Hajduku ima kvalitetnih igrača, drugo je da ove godine ne igramo jako dobro, ali nećemo o tome sad uoči reprezentacije”.

Siguran je, dodaje, da se Hrvatska može plasirati na Svjetsko prvenstvo i prije zadnje utakmice u Splitu. “Bit ćemo pametniji nakon ove dvije utakmice”, poručio je.

O odnosu s Andrejom Kramarićem Livaja kaže da se s tako kvalitetnim igračem nije teško razumjeti. “Ovo je sad druga utakmica, izbornik je pričao s nama, dao nam je već neke smjernice kako bi to na terenu trebalo izgledati, ali vidjet ćemo što će biti”, istaknuo je.

Posljednjih se dana puno pisalo o sucu Ivanu Bebeku i snimci koja je izašla u javnost nakon utakmice Hajduka i Lokomotive. Bebek je pohvalio Livaju, koji mu je nakon sporne utakmice pružio ruku. “Ne ulazim u to, iza utakmice sam mu dao ruku. Imali smo konflikt oko penala, srećom pobijedili smo 1:0. Mislim da je nakon toga sve trebalo završiti, idemo kućama i to je to”, rekao je.

Ivan Bebek: Ne prihvaćam da sam uvrijedio navijače Hajduka i Hajduk kao klub. Podnio sam kaznenu prijavu protiv nepoznate osobe

Marijan Kustić zatražio pokretanje disciplinskog postupka zbog snimke na kojoj Ivan Bebek ‘navodno’ komentira posljednje reakcije na vlastito suđenje

Komentiraj