Marko Livaja odbio produžiti ugovor s AEK-om

Povremeni hrvatski reprezentativac Marko Livaja odlučio je koncem sezone istekom ugovora napustiti grčki AEK. Iako mu je klub iz Atene nudio novi četverogodišnji ugovor prema kojem bi zarađivao milijun eura po sezoni uz dodatne bonuse 27-godišnji napadač je izabrao okrenuti novu stranicu u karijeri.

Livaja je svoju odluku obrazložio putem društvenih mreža preko kojih je poručio: “Nakon dva mjeseca dubokog razmišljanja, donio sam odluku. Odluku koja neće biti svima po volji. Radi se o životnoj odluci, koju sam donio s obitelji i agentom, riječ je samo o mojem životu. Ponosno sam nosio AEK-ov dres proteklih godina. Odlučio sam završiti svoje putovanje s AEK-om, koje sam živio s entuzijazmom, ponosom i strašću. S entuzijazmom, ponosom i strašću nosit ću ovaj dres  do posljednje minute posljednje utakmice. Želim jasno reći da nisu u pitanju ekonomski razlozi, već potreba za novim izazovima, motivacijom i ciljevima. Želio sam ovo priopćiti na jasan i transparentan način, zbog velikog poštovanja prema klubu, momčadi i navijačima, koji će uvijek ostati vrlo važan dio mog života.”

Livaja je član AEK-a od ljeta 2017. godine te je dosad upisao 146 nastupa u kojima je postigao 42 gola i 29 asistencija. U sezoni 2017./18. okrunio se i titulom prvaka Grčke. Prethodno je igrao za Las Palmas, Rubin Kazan, Empoli, Intera, Atalantu, Cesenu, Lugano i Hajduka dok je za Vatrene upisao četiri nastupa od kojih je posljednji bio u listopadu 2018. godine u prijateljskom srazi s Jordanom.

Komentiraj