EPA/JACEK BEDNARCZYK

MARKO KOPLJAR Da nam je netko ponudio broncu prije turnira, objeručke bismo je prihvatili

Kapetan hrvatske rukometne reprezentacije Marko Kopljar u ponedjeljak je gostovao u emisiji RTL Danas, gdje je istaknuo kako je oduševljen dočekom kojeg su navijači priredili brončanim rukometašima. Više desetaka tisuća ljudi okupilo se danas na glavnom zagrebačkom trgu kako bi pozdravili rukometaše, koji su u nedjelju na Europskom prvenstvu u rukometu u Poljskoj osvojili brončano odličje.

“Lijepo je vidjeti da netko cijeni to što prolazimo, ovako nešto je poticaj za budućnost”, kaže Kopljar, koji je presretan zbog načina na koji su ‘Kauboji’ ušli u polufinale. Utakmicu protiv Poljaka istaknuo je kao najdraži trenutak turnira. “Utakmica protiv Poljaka je bila strašna, kad sam pogledao na semafor i vidio da je 30:13, nisam mogao vjerovati, kao ni moji suigrači”, priča kapetan Hrvatske.

Hrvatska je u polufinalu izgubila od Španjolaca, a Kopljar ističe kako žali zbog tog poraza. “Naravno, nakon utakmice protiv Poljske smo poletjeli, svi smo se nadali zlatu, no da nam je netko ponudio broncu prije turnira, objeručke bismo je prihvatili”, dodaje.

U ovom su trenutku, zaključuje, najvanije kvalifikacije za Olimpijske igre. “Kad to izborimo, nadam se da ćemo ispravit puno stvari koje nismo mogli u ovom kratkom vremenu”, poručuje Kopljar.

Komentiraj