Marko Jelić o Pelješkom mostu: “Osjećam ponos i divljenje prema tom građevinskom poduhvatu”

Šibensko-kninski župan Marko Jelić izjavio je u srijedu da je Pelješki most nešto što konačno povezuje čitavo kopno Republike Hrvatske te da je to priča očekivana desetljećima.

“Moram reći da je važno čija je ideja bila, ali sad u ovoj konačnoj situaciji me baš puno i ne zanima. Što se tiče pozivanja predsjednika Republike, ja osobno da sam ja to radio – ja bih ga pozvao. Ono što je ključno, bitna je stvar da imamo most koji nas napokon povezuje”, rekao je jeli gostujući na N1 televiziji.

Poručio je da je normalno da je tamo premijer, ali za njega bi bilo normalno da tamo dođu i predsjednik države i predsjednik Sabora.

Smatra da je most bio itekako potreban. “Ja uistinu osjećam ponos i divljenje prema tom građevinskom poduhvatu. Drago mi je da je to izgrađeno s kineskim partnerima. Taj most će biti napravljen zbilja vrhunski, jer se i oni pokušavaju dokazati svima u Europskoj uniji da su ozbiljni. Mi kako Hrvatska smo prvi dozvolili Kini da uđe na europsko tržište. Mislim da će biti jedan vrlo vrlo dobar most koji će služiti svima nama”, istaknuo je.

Komentirajući proslavu Oluje u Kninu, Jelić je rekao da je odluka o tome da središnja proslava ne bude na središnjem trgu već na stadionu Dinara napravljena je s ciljem da što više ljudi može nazočiti proslavi zbog epidemioloških mjera.

“Državni vrh neće biti ni na vrhu kninske tvrđave, zbog pandemije će biti samo oni koji će dizati barjak”, rekao je Jelić.

Komentiraj