Ravnatelj Sigurnosno–obavještajne agencije Daniel Markić u četvrtak je ispred zgrade Vlade dao izjavu novinarima o tome je li itko od njega tražio sigurnosnu provjeru tzv. ‘skupine Borg’.

“SOA je sigurno, kao što sam rekao i prije, bila uključena u rasvjetljavanje slučaja Agrokora i bit će i dalje u svim slučajevima gdje je prisutna korupcija. Bez da itko to traži”, rekao je novinarima Markić te dodao da naloge prima isključivo od predsjednika Vlade ili Predsjednice Republike.

“Naravno, SOA u svom radu pruža potporu ministricama i ministrima. To je propisano u Zakonu o sigurnosnim službama, mislim članak 55.”, dodao je Markić, a na pitanje je li SOA po nečijem nalogu napravila provjeru takozvane skupine Borg, Markić je rekao da nije, prenosi Dnevnik.hr.

“Nije. Ne znam što je ta skupina Borg službeno. Bio sam prisutan na određenim sastancima gdje je bila i (bivša) ministrica (Dalić) i o tome smo raspravljali. Potpredsjednica Vlade od nas nije mogla niti je tražila (tu) sigurnosnu provjeru”, poručio je.

Na sve sastanke oko Agrokora, kaže, zvao ga je premijer Andrej Plenković.

Komentiraj