Oculus Connect

Mark Zuckerberg: “Želimo milijardu korisnika u virtualnoj stvarnosti”

Na nedavno održanoj Oculus Connect konferenciji, Facebook CEO Mark Zuckerberg najavio je kompanijin ambiciozni cilj u segmentu razvoja virtualne stvarnosti: milijardu korisnika.

Analitičari tvrde da je takva najava više nego ambiciozna jer je u cijeloj industriji prodano tek nekoliko milijuna VR jedinica. Prema Zuckerbergovim predviđanjima, novi Oculus Go to bi trebao primijeniti. Zuckerberg kaže da je riječ o vrlo kvalitetnom uređaju za tu cijenu, pa je cilj kompanije njime dosegnuti čak milijardu korisnika u svijetu i dati im mogućnost uživanja u VR-u.

Oculus Go izrađen je od plastike s dijelovima od tkanine koja “diše”, korisniku nudi sliku iz LCD-a (2560 x 1440 točaka) sa smanjenim odbljeskom, ima ugrađene zvučnike, a očekivano je kompatibilan s kompletnom ponudom GearVR aplikacija. Uz njega će se isporučivati i ručni kontroler.

Više detalja bit će poznato tijekom studenoga, kada će svoje prve primjerke tog naglavnog seta dobiti odabrani developeri. Trebao bi to biti gadget koji popunjava tržišnu nišu, smješten između vrlo jeftinih uređaja u koje se umeću mobiteli, poput Cardboarda i sličnih, te onih skupih, samostalnih poput Oculus Rifta.

Oculus Go bit će tako samostalan uređaj, koji za rad neće trebati mobitel ili računalo, a cijenom od 200 dolara smjestit će se upravo u “rupu” između spomenutih dvaju segmenta.

Komentiraj