Mark Lanegan najavio novu zbirku pjesama ‘Leaving California’

Nekadašnji pjevač grupe Screaming Trees, a danas pjevač sa samostalnom karijerom, Mark Lanegan najavio je izlazak zbirke pjesama ‘Leaving California’, svojevrsnog nastavka njegovih grunge memoara iz 2020. godine. Lanegan je prošle godine objavio knjigu ‘Sing Backwards And Weep’, u kojoj je detaljno opisao svoje vrijeme na glazbenoj sceni u Seattlu ‘90 -ih.

‘Leaving California’ sadržavat će 76 pjesama, a zbirku će objavit 15. ožujka Heartworm Press koji su predstojeće izdanje opisali kao novu knjigu koja spaja “linije surove stvarnosti i paranoje, ljepote i razmišljanja i mudrosti umjetnika u bijegu”. Zbirka pjesama također je ‘na mnogo načina’ drugi dio knjige ‘Sing Backwards And Weep’.

“Sjajno djelo istinske transformacije, ove pjesme bilježe i Laneganov izlazak iz Kalifornije prema doslovno zelenijim pašnjacima Irske. Kao netko tko je sve to preživio, morao je znati da je ovaj potez sljedeća razina ustrajnosti. Uslijedit će anksioznost u ritmu koraka koja vodi do selidbe, turbulencije u prijelazu i mirno razmišljanje nakon što se skrasi. ”

Komentiraj