Mario Petrović dobitnik je nagrade HUOJ-a za razvoj struke odnosa s javnošću

HUOJ

Hrvatska udruga za odnose s javnošću po jedanaesti je put dodijelila priznanja i nagrade za najbolja ostvarenja u odnosima s javnošću.

Grand PRix dodijeljen je u trinaest kategorija, a posebna nagrada HUOJ-a za ukupan dosadašnji rad u odnosima s javnošću te za poseban doprinos razvoju struke dodijeljena je Mariju Petroviću, predsjedniku uprave Millenium promocije i predsjedniku Upravnog vijeća Edward Bernays Visoke škole. Riječ je o iznimnom priznanju i nagradi za dugogodišnji rad Marija Petrovića, jednog od najpoznatijih hrvatskih stručnjaka za odnose s javnošću, iza kojega je niz uspješnih komunikacijskih projekata u Hrvatskoj i regiji.

Mario Petrović ujedno je jedan od dugovječnijih stručnjaka za odnose s javnošću na hrvatskom tržištu i suutemeljitelj Millenium promocije, jedne od najstarijih te najuspješnijh hrvatskih agencija za odnose s javnošću. Petrović je, uz to, jedan od utemeljitelja i većinski vlasnik Edward Bernays Visoke škole. Osnivanjem prve visoke škole u Hrvatskoj specijalizirane za komunikacijski, odnedavno i turistički menadžment, napravljen je veliki iskorak za cjelokupnu profesiju odnosa s javnošću u Hrvatskoj.

Upravo je za komunikacijsku kampanju lansiranja Bernaysa 2014. godine, Millenium dobio Grand PRix za odnose s javnošću u nevladinom sektoru.

“Cijeli sam život davao priliku svemu dobrom, lijepom i plemenitom, a danas su moji snovi prepoznati i nagrađeni te na tome zahvaljujem cijenjenim kolegama i predstavnicima struke. Gledajući svoje prijatelje i partnere danas s ponosom mogu reći da je san od prije 19 godina postao stvarnost, a vizija koja nas je vodila sad je realnost, zahvaljujući zaposlenicima koji su postali prijateljima i klijentima s kojima dijelimo dobro i zlo. Tako je to u životu. Da bi ga živio punim plućima trebaš ljude. Trebaš obitelj, trebaš san“, rekao je Mario Petrović.

Pored stručnog i menadžerskog doprinosa struci, Mario Petrović je aktivan i prepoznatljiv i na znanstvenom području. Objavio je pet znanstvenih radova u međunarodno priznatim znanstvenim časopisima te je sudjelovao na znanstvenim i stručnim konferencijama vezanima uz odnose s javnošću.

Mario Petrović i dr.sc. Božo Skoko

Komentiraj