Mario Gazić: “Scene pred Rebrom su zastrašujuće, aktivizam je nedopustiv u zdravstvenim ustanovama”

Predsjednik Hrvatske komore medicinskih sestara Mario Gazić u utorak je komentirao prosvjede ispred KBC-a Zagreb zbog uvođenja obveznih covid-potvrda za djelatnike.

“Stvarno su to zastrašujuće scene. Radi se o zdravstvenoj ustanovi gdje se liječe ljudi, prosvjed se poslije preselio pred ulaz u upravu, a kat iznad je odjel onkologije, ja imam nećaka koji se tamo trenutno liječi, kaže da je neugodno bilo slušati da se psuje, viče”, rekao je Gazić i dodao da podržava aktivizam, ali u zdravstvenim je ustanovama on nedopustiv.

broj djelatnika koji prosvjeduju, kaže, zapravo je zanemariv. “Na Rebru se 10-ak zaposlenika odbilo testirati se i nemaju covid-potvrdu, a tamo je 6100 zaposlenih. To je mali postotak. zanemariv broj. Tako se kreće i u svim ostalim zdravstvenim ustanovama. To su pojedinci, od pojedinaca već drugi dan radimo vijesti. Pridružili su im se neki aktivisti koji ne rade u bolnici, koji su iskoristili trenutak. Ali bolnica i bolnički krug nisu mjesto za ovakvo ponašanje”, rekao je Gazić za N1.

Poručio je da su zdravstveni djelatnici obrazovani i da bi trebali znati prednosti cijepljenja i testiranja kako ne bi ugrozili pacijente. “Nije pacijent došao u bolnicu da ga netko još dodatno ugrozi. Vidjeli smo da je testiranjem pronađeno 20-ak pozitivnih. Da svaki od njih zarazi jednog teško oboljelog pacijenta, mogući su neki naknadni smrtni ishodi ili teža oboljenja. Mi kao zdravstveni djelatnici moramo zaštititi zdravlje pacijenta i općenito promovirati zdrav način života”, poručio je.

Prosvjednica ispred Rebra: “Stres mi je da mi svaki drugi dan netko struže po nosu jer se nisam cijepila”

Predsjednik Hrvatske komore medicinskih sestara naglasio je da su covid-potvrde uvedene u interesu zaštite pacijenata, a oni su tu da pomažu onima kojima je to najpotrebnije.

“Treba stvari jasno definirati, moramo sjesti zajedno za stol, spustiti loptu na zemlju”, rekao je o mogućim sankcijama.

Komentiraj