Marin Pongračić pozitivan na koronavirus

Nakon Domagoja Vide i Marcela Brozovića još jedan hrvatski reprezentativac bio je pozitivan na testiranju na koronavirus. Radi se stoperu Wolfsburga Marinu Pongračiću koji je u prijateljskom srazu s Turskom i susretu Lige nacija sa Švedskom upisao prve nastupe u dresu Vatrenih.

23-godišnjak je potom propustio jučerašnji susret, a iz Saveza su otkrili da iako je branič hrvatske nogometne reprezentacije na svim redovnim testiranjima uoči triju utakmica Vatrenih u studenome imao negativan rezultat, dva dana pred dvoboj Lige nacija s Portugalom u Splitu razvio je simptome bolesti pa je liječnička služba Hrvartskog nogometnog saveza odlučila dodatno ga testirati i njegov je nalaz bio pozitivan.

Pongračić je još uoči ponovnog testiranja bio izoliran od ostatka reprezentacije, a po dolasku nalaza i u dogovoru s njegovim klubom otputovao je za Njemačku. Zbog poštivanja epidemioloških pravila te Uefinog Return to Play protokola, epidemiološke službe smatrale su da nije potrebna izolacija drugih članova reprezentacije, zaključuje se u objavi HNS-a.

Komentiraj