Marin Leovac napustio Dinamo i potpisao za Osijek

Slavonski prvoligaš trenutno je najaktualniji član HT Prve lige na zimskom nogometnom tržištu. Nakon rastanaka s Petrom Bočkajem (Dinamo), Marinom Piljem (Olimpija Ljubljana) i Šimom Gržanom (posudba u ZTE), te dolazaka Kristiana Fućaka, Mihajla Baića, Vinka Petkovića i Mije Caktaša – ‘Bijelo-Plavi’ od danas su pojačani i za usluge Marina Leovca.

Medijski neko vrijeme najavljivan posao danas je službeno dobio potvrdu, a iskusni 33-godišnji lijevi bek s Osijekom je potpisao suradnju “do 2023. godine s opcijom produljenja suradnje za još jednu sezonu”.

Leovac je prve nogometne korake napravio u austrijskom Aschbach TSU-u, nakon kojeg je uslijedio amaterski period i u Zeillernu, a zatim 2002. godine i prvi profesionalni odnos u Austriji s Austrijom Beč u kojoj je surađivao i s današnjim trenerom Osijeka – Nenadom Bjelicom. U veljači 2014. godine prvi put potpisuje za HNL klub stigavši u Rijeku koju formalno napušta u kolovozu sljedeće godine transferiravši se u PAOK u kojem je tijekom perioda provedenog u Grčkoj skupio ukupno 93 nastupa u svim natjecanjima, uz učinak od četiri pogotka i deset asistencija.

Nakon kratkotrajne posudbe iz PAOK-a u Rijeku u prvom dijelu 2018. godine, u drugom dijelu iste postaje novi igrač Dinama u kojem je ponovno surađivao s Bjelicom.

Ukupno je u Prvoj HNL Leovac do sada upisao sto nastupa, uz šest postignutih pogodaka i deset asistencija.

Na predstavljanju je novi igrač Osijeka uvodno izjavio: “Prije svega sam sretan što sam došao u Osijek. Malo je potrajalo, ali su se na kraju klubovi ipak dogovorili. Poznajem ljude u stručnom stožeru, isto tako i većinu igrača, tako da sada jedva čekam da im se priključim na treninzima. Ciljevi su visoki i nadam se da ćemo na kraju nešto i osvojiti”.

O novoj suradnji s Bjelicom i svojoj fizičkoj spremi izjavio je sljedeće: “Da, surađivali smo u bečkoj Austriji i Dinamu i ne treba trošiti riječi o njemu i njegovim suradnicima. Svi znamo koliko su kvalitetni i uspješni, na meni je i svima ostalima da pružimo najviše što možemo. Veselim se što ću upoznati svoje nove suigrače i vjerujem da ćemo od početka drugog dijela sezone nastaviti pobjeđivati.

I dok smo imali slobodno uvijek sam nastojao zadržati i nastaviti taj ritam rada, iščekujući rasplet situacije. Zbog toga sam bio i s Dinamom II u Poreču, da ostanem u formi i spremno dočekam neki novi izazov koji se sada i dogodio. Spreman sam i na raspolaganju treneru. Uvijek je bilo teško igrati protiv Osijeka, neizvjesno i napeto, momčad je dobra i vjerujem da možemo i nadalje biti vrlo uspješni. Naravno da pritom želim dati i svoj puni doprinos.”

Trener i sportski direktor Osijeka Nenad Bjelica o cijelom poslu je izjavio: “Uspjeli smo se na kraju usuglasiti s njegovim bivšim klubom i nismo dvojili nijedne sekunde. On je bio naša prva želja kada smo razmišljali o pozicij lijevog bočnog, U početku to nije bilo moguće, sada se to ostvarilo i jako smo sretni zbog toga. U njemu smo dobili iskusnog igrača koji poznaje moj način rad i ono kako najčešće igramo, također poznaje i naše automatizme. Vjerujem da mu razdoblje adaptacije na novu sredinu neće biti dugačko, da će nam pomoći od prvog trenutka i zato smo se i u velikoj mjeri odlučili za njega.

Igrao je Ligu prvaka s Austrijom i Dinamom, bio prvak s Dinamom i Rijekom, potom je igrao i u PAOK-u što znači da se itekako naučio nositi s pritiskom koje inače nose utakmice koje su pred nama. Kada smo sve to stavili na vagu, lako nam je bilo odlučiti za njega. Zdrav je i spreman, u punom trenažnom procesu tako da će već biti u kadru momčadi za subotnji susret protiv Slaven Belupa.”

Komentiraj