Marin Čilić protiv Brazilca Menezesa imao 5-0 i pet meč-lopti, pa spasio meč u tie-breaku

Marin Čilić je u prvom kolu turnira u Tokiju odigrao još jedan iz niza mečeva kakve samo on može odigrati. Protiv Joaoa Menezesa (ATP 217.), 24-godišnjaka iz Brazila pobijedio je sa 2-1 (6-7, 7-5, 7-6) nakon što je u trećem setu vodio 5-0 i imao pet meč lopti, da bi sve završilo tek u tie breaku. Menezes je igrač skromne teniske biografije, ove je godine prvi puta zaigrao na ATP turniru (Cordoba Open) a osvojio je ATP Challenger Samarkand (Uzbekistan) 2019. godine te pet ITF futures turnira.

U drugom kolu Čilić ide na Pabla Carrena-Bustu (ATP 11.). Do sada su se sastali četiri puta, sve je mečeve dobio Čilić.

Prvi set Menezes je dobio je u tie-breaku, a Čilić je prethodno imao tri break lopte kod 5-5. U tie-breaku Menezes je nakon Čilićeve prednosti 3-2 uzeo oba servisa Čiliću, zatim iskoristio svoje dvije lopte za 6-3. Čilić je uzeo svoja dva servisa ali je zatim Menezes iskoristio prvu set loptu na svoj servis.

U drugom setu Menezes je napravio break kod 3-3, a treća break lopta u 10. gemu bila je sretna za Čilića koji se tako na 5-5 vratio u egal, a nakon što je uzeo svoj servis, hrvatski je tenisač bez izgubljenog poena napravio break za 7-5 i izjednačenje u setovima.

U trećem setu bilo je 5-0 za Čilića koji je zatim propustio pet meč-lopti na svoj servis, a kod 5-1 još dvije lopte za meč. Menezes je uzeo šest gemova za redom, s tim da je kod 5-4 Čilić imao još jednu meč loptu. U 12. gemu Čilić se izvukao, spasio meč loptu i odveo meč u tie-break gdje je iskoristio treću meč loptu, ukupno 11. za 9-7.

Komentiraj