Dino Stanin/PIXSELL

MARIN ČILIĆ ‘Ovo je pobjeda momčadi, svi su dali doprinos’

Nakon još jednog vikenda u kojem je za hrvatsku Davis Cup reprezentaciju osvojio osvojio dva i pol boda te onaj pobjednički u dvoboju s Richardom Gasquetom, Marin Čilić je na konferenciji za medije istaknuo kako je ovo momčadska pobjeda te da su svi dali svoj doprinos.

“Ovo je uspjeh reprezentacije, ne bih želio da se u prvi plan guraju moje pobjede. Svi su dali svoj doprinos. Želim da zadržimo taj pravi duh koji nas krasi. Došli smo do finala i bit će sigurno spektakl”, rekao je Marin koji je protiv Gasqueta slavio sa 6-3, 6-2, 7-5 i tako stigao do svoje 21. pojedinačne pobjede u Davis Cupu.

“Sjajan vikend, teško je staviti u riječi kako je sve dobro prošlo. Bilo nam je teško kao momčadi. jer se Borna mučio s ozljedom, Ivan nije bio stoposto, ali se uspio oporaviti do parova. Bio sam jako motiviran, bio je velik ulog u igru, a ja sam morao dati sve od sebe i to u sva tri dana. No, od prvog dana sam osjećao da igram odlično i uspio sam izdržati do karaja”, rezimirao je Čilić tri dana u kojima je bio na iznimno visokoj razini.

“Strašno sam zadovoljan. Igrao sam i prvi meč fenomenalno. I Pouille i Gasquet su odlični igrači, a činjenica da sam ih lagodno pobijedio znači da sam na visokom nivou. Ovaj vikend mi je puno pomogao, nadam se da mogu nastaviti u istom tempu u završnom dijelu sezone.”

U tom će dijelu sezone, uz pojedinačne nastupe na turnirima, najveći naglasak biti na finalu Davis Cupa u kojem Hrvatska od 25. do 27. studenoga može biti i domaćin, ako će suparnik biti Argentina. U trenutku dok je Marin bio na konferenciji za medije, Dan Evans i Leonardo Mayer su još bili u drugom setu odlučujućeg dvoboja u srazu Velike Britanije i Argentine.

“Šokiralo nas što Del Potro ne igra. Ako Argentinci izgube nakon 2-0, to je možda mogući kiks stoljeća. Nadamo se da će Argentinci dobiti pa da igramo doma. Bilo bi nam puno lakše nego protiv Britanaca u gostima”, zaključio je Čilić.

Komentiraj