Marin Čilić otvara ovogodišnji Zagreb Advent Run

Četvrti po redu Zagreb Advent Run održava se u nedjelju, 8. prosinca, kada će preko 3000 maštovito kostimiranih sudionika preplaviti blagdanski ukrašen centar Zagreba. Veselim trkačima i hodačima pridružuju se i poznati Hrvati – Marin Čilić, Doris Pinčić Rogoznica, Nevena Rendeli Vejzović i Ashley Colburn. Svi zajedno trče i hodaju protiv melanoma i tako daju podršku radu Udruge za prevenciju tumora i drugih bolesti kože Zdravi pod suncem.

Ovogodišnje izdanje utrke okuplja sudionike iz čak 34 zemlje, čime se Zagreb Advent Run svrstava među najveće adventske utrke u ovom dijelu Europe.

Utrka se održava pod pokroviteljstvom Grada Zagreba, a jedan od pokrovitelja je i Turistička zajednica grada Zagreba, koja je uvrstila ZAR u ponudu manifestacije Advent u Zagrebu kao jedini sportski događaj.

Zagreb Advent Run 2019. okupit će brojne sportaše, zaljubljenike u trčanje te poznate rekreativce. Start utrke označit će pobjednik Grand Slam turnira US Open 2014. Marin Čilić. Za utrku se već neko vrijeme pripremaju zaljubljenice u trčanje Ashley Colburn i Doris Pinčić Rogoznica, koje su, uz Nevenu Rendeli Vejzović, ovogodišnje ambasadorice utrke.

Sudionici Zagreb Advent Runa obući će svoje maštovite kostime, a Nevena Rendeli Vejzović najavila je da će se kostimirati u Baku Mraz. Na
utrci će joj se pridružiti i suprug, Mak Vejzović, baš kao i pjevač Bojan Jambrošić.

Organizatori Millenium promocija i Run Croatia pripremili su dva dana programa. Dan prije utrke, 7. prosinca, kada je organizirano preuzimanje startnih paketa, trkače i hodače očekuju glazbeni te sportsko-edukativni program u hotelu The Westin Zagreb. Svi koji sudjeluju u utrci toga dana se mogu prijaviti za besplatni pregled madeža, s obzirom da ZAR nastoji potaknuti sve građane i turiste da brinu o zdravlju kože tijekom cijele godine. U nedjelju, 8. prosinca, zbog utrke bit će privremeno obustavljen promet u užem centru grada. Nakon službenog završetka utrke, u Kristalnoj dvorani održat će se after run party uz nagradnu igru i zabavni glazbeni program.

Komentiraj