Marin Brbić ostao pri odluci da napušta mjesto predsjednika Hajduka

Marin Brbić više neće biti predsjednik Hajduka. Prvi čovjek Bilih podnio je ostavku proteklog tjedna nakon što je postalo jasno da Hajduk ne može doći do drugog mjesta na ljestvici HT Prve lige što je predsjednik Uprave postavio kao svoj cilj na početku sezone.

Nakon toga se sastao Nadzorni odbor splitskog kluba koji je od predsjednika jednoglasno zatražio da povuče svoju ostavku, a proteklog vikenda je održana i skupština diončara kluba na kojoj je protiv davanja razrješnice predsjedniku kluba glasovala udruga Naš Hajduk koja je time pokazala nezadovoljstvo Brbićevim radom u proteklom razdoblju.

Brbić je na koncu ostao kod svog stava o odlasku s mjesta predsjednika, a to je obrazložio sljedećim riječima:

“Poštovani navijači Hajduka, prijatelji Kluba i poslovni partneri, suradnici, igrači i treneri,

unatoč neupitnoj podršci Nadzornog odbora nisam povukao ostavku želeći na Glavnoj skupštini vidjeti kakav je stav vlasnika Kluba. Bio sam spreman preispitati svoju odluku da sam dobio povjerenje vlasničke strukture prihvaćajući zajednički artikuliranu potrebu za toliko željenim kontinuitetom. Budući da na navedenoj Skupštini nisam dobio podršku drugog najvećeg dioničara Kluba – Udruge Naš Hajduk, odlučio sam ostati pri svojoj prvotnoj odluci da podnesem ostavku.

Za mene osobno ponižavajući je način na koji mi je Udruga Naš Hajduk iskazala nepovjerenje, posebno imajući u vidu govor predsjednika Udruge gospodina Tonija Baletića koji je pritom koristio rječnik neprimjeren događaju, instituciji HNK Hajduk i funkciji koju sam obavlja. Usporedba predsjednika HNK Hajduk, ma tko on god bio, s kućnim ljubimcem je apsolutno neprihvatljiva, ispod svake razine komunikacije, posebno među dionicima Kluba na tako bitnom događaju.

Svom Hajduku želim da pronađe novog predsjednika koji će biti uspješniji od mene u rezultatskom i u poslovnom smislu, a posebno u postizanju jedinstva cjelokupnog hajdučkog puka”, zaključio je Brbić u svom oproštajnom nastupu.

Na potezu je sad Nadzorni odbor Hajduka koji treba pronaći njegovog nasljednika. Treći mandati Marin Brbića na čelu Hajduka ostat će zabilježen po katastrofalnim sportskim rezultatima pa su Bili tako u europskom pretkolu ispali od malteške Gzire, u osmini finala kupa bolja je bila Gorica, a momčad će sezonu okončati i na petom mjestu Prve HNL čime je izjednačen najlošiji klupski rezultat.

Osim toga tijekom mandata je promijenio čak tri trenera (Oreščanin, Burić, Tudor), dva sportska direktora (Bjelanović i Kepčija), dva voditelja Akademije (Gojun i Primorac), dva voditelja skaut službe (Brkljača i Argurio), a nakon kratke epizode napustio ga je i prvi suradnik Lukša Jakobušić, a potom i savjetnik Renato Pandža. Klub je također proteklu sezonu imao jedan od najvećih proračuna u recentnoj povijesti, ali ni to nije bilo dovoljno da se ostvari željeni sportski rezultat.

Komentiraj