HINA/ Lana SLIVAR DOMINIĆ

MARIJANA PETIR “Ovo u što je Beljak pretvorio stranku je sramotno”

Bivša članica Hrvatske seljačke stranke i europarlamentarka Marijana Petir u nedjelju je u Dnevniku Nove TV komentirala aktualnu političku situaciju. kazala je da je dobila obavijest o izbacivanju iz stranke, ali ne i objašnjenje, te dodala da se insinuacije predsjednika stranke Kreše Beljaka ne mogu obrazložiti.

“Poslat ću žalbu Glavnom odboru, ali poduzeti i neke druge pravne mogućnosti”, najavila je Petir. Za Beljaka je rekla da je neozbiljan političar, koji je svojim izjavama narušio ugled i rejting HSS-a. “Doveo nas je u situaciju da se danas moramo sramiti što pripadamo HSS-u. Bilo kakav komentar na njegove izjave je izlišan. Da njegove izjave ne odgovaraju istini svjedoči i to što nema obrazloženja u rješenju. On nema dokaza za ono što tvrdi”, rekla je Petir.

Dodala je da je Beljak ‘istržio’ ugled HSS-a i doveo u situaciju da HSS bez SDP-a više ne može. Koentirala je i novu koaliciju HDZ-a i HNS-a. “HDZ-u očito nikakve koalicije i aktivnosti koje mogu začuditi dosad nisu naštetile. Ne vjerujem da će im ovo donijeti štetu. HNS je razočarao svoje birače jer su na izbore izašli na listi sa SDP-om i drugim partnerima i bez izbora se prestrojili u suparnički tabor”, rekla je.

Po njenom je mišljenju najpoštenije bilo da se išlo na nove izbore, te stvaranje nekih novih koalicija. “Ovakva vlada može uspjeti jedino ako naprave program koji će pokrenuti gospodarstvo i spriječiti iseljavanja mladih ljudi. Ako nas uspiju pomaknuti na ljestvici BDP-a i ako uspiju riješiti problem s Agrokorom, onda imaju šanse za uspjeh”, smatra.

Na kraju je poručila da nije odustala od HSS-a i da će se i dalje boriti za ‘pravi i istinski’ HSS. “Pokušat ću dokazati istinu, ovo u što je Beljak pretvorio stranku je sramotno”, zaključila je Petir.

Komentiraj