MARIJANA PETIR “Beljak želi onemogućiti moju kandidaturu za predsjednicu HSS-a, uništio je ugled stranke”

Dusko Jaramaz/PIXSELL

Europarlamentarka Marijana Petir jedna je od članova HSS-a koje je suspendirao predsjednik stranke Krešo Beljak. Krešo Beljak rekao je da borbe unutar stranke traju godinama, a on im je odlučio stati na kraj. Suspendiranim članovima zamjera što su se zauzimali za to da se na izbore ide s HDZ-om, prenosi HRT.

“Ova odluka gospodina Beljaka izraz je straha moje najave da ću se kandidirati za predsjednicu stranke te mojom suspenzijom želi onemogućiti moju kandidaturu na unutarstranačkim izborima i stvoriti uvjete da nastavi sa sustavnim razaranjem HSS-a”, stoji u priopćenju Marijane Petir koja dodaje da je Beljak uništio ugled HSS-a i da mora otići.

“Nije bio iskren prema stranačkom članstvu, sklopio je koaliciju koju članstvo nije poduprlo, a koja je rezultirala porazom na parlamentarnim izborima te se sada želi riješiti svih onih koji se ne slažu sa smjerom kojim želi stranku povesti, a to je u propast”, dodaje Petir. Beljaka je pozvala da preuzme odgovornost i odstupi s mjesta predsjednika stranke, povuče najavljene suspenzije te raspiše unutarstranačke izbore na kojima će članstvo HSS-a imati priliku izabrati kojim smjerom želi ići.

Komentiraj