FaH

MARIJAN PUŠNIK: ‘Protiv Oleksandrije očekujem pobjedu pred punim stadionom’

Iako su vodeći slovenski prvoligaši dobro organizirani, a u zadnje vrijeme i financirani, ne mogu se po popularnosti uspoređivati s Hajdukom, kaže za slovenske medije trener “bijelih” Marijan Pušnik koji u uzvratnoj utakmici s ukrajinskom Oleksandrijom  očekuje  pun stadion.

“Maribor i Olimpija ne mogu se uspoređivati s Hajdukom kojemu je ovog tjedna klupsku članarinu platilo 40.000 ljudi i koji je za ovogodišnju sezonu prodao rekordnih  6000 ulaznica”, kazao je slovenski trener Hajduka koji u uzvratu na Poljudu očekuje 30.000 navijača i pobjedu.
Da je za trenera slavnog splitskog kluba  došao Slovenac, trener iz lige s manje uspjeha od hrvatske, za igrače je najprije bio šok, ali su prihvatili udvostručenje treninga i rad na fizičkoj spremi na kojoj Pušnik inzistira  klubovima  u koje dolazi.
“Prihvaćaju i to da se na njih izderem, na što nisu bili navikli”, kazao je Pušnik koji inzistira na disciplini i pridržavanju datih zadaća.
“Polako napredujemo, pa i u tome da se sad se svi kad pozdravimo kad se sretnemo, što ranije nije bio slučaj, a početni uspjesi nam idu na ruku”, kazao Pušnik za “Dnevnik”.
Kaže da mu je od nekadašnjih trenera Hajduka najveći ideal pokojni Tomislav Ivić ii njegov stil presinga, te da je s mladim igračima važno kako im se pristupa, pri čemu se “ne smije ubijati njihova igra”.
“Kod mladog igrača ne smiješ ubijati igru, a tu je i problem s njihovim menadžerima koji im znaju lagati, obećavajući im brda i doline. Ja sam u prvom redu pedagog, a tek onda trener. Taj aspekt posla se je u Hajduku zanemarivao jer se u ekipu dolazilo preko baba i stričeva, što je glavna boljka kluba”, kazao je Pušnik.

Komentiraj