Marijan Pavliček: “Oslobađanje Knina donijelo je veliku nadu za prognane Vukovarce”

Saborski zastupnik Hrvatskih suverenista Marijan Pavliček u četvrtak je komentirao obilježavanje 26. obljetnice ‘Oluje’, ali i samu akciju.

Poručio je da je oslobađanje Knina donijelo veliku nadu za prognane Vukovarce. “Oluja nam je dala nadu da ćemo se i mi vratiti svojim domovina. Bilo je teško, posebno 1998-1999. godine, jer je velik dio Vukovara izgledao kao Hirošima. Velik broj protuhrvatskih građana smatrao je da će Vukovar ostati dio Krajine. Trebamo slaviti ovaj dan”, rekao je Marijan Pavliček.

O nedolasku predstavnika srpske manjine u Knin rekao je da su prošlogodišnje geste bile samo prividne. “Izražaji suosjećanja s hrvatskim narodom i Olujom – danas nema nikoga od predstavnika srpske manjine. Potpredsjednik Vlade rekao je da bi volio da ovo bude dan pomirbe. Što je sljedeće, hoće li ovo biti dan bratstva i jedinstva? Ovo je dan pobjede. Mi smo za suživot, a Hrvatska je svoj teritorij oslobodila u besprijekornoj akciji Oluja”, rekao je.

U srijedu se kod Beograda okupilo oko 15 tisuća pripadnika srpskih stanovnika koji su živjeli u Hrvatskoj prije Oluje. “Čule su se poruke Milorada Dodika, čuli smo da se Oluja naziva etničkim čišćenjem, da se Oluja želi izjednačiti s Jasenovcem, NDH… Predstavnici Srbije trebaju shvatiti da je velikosrpska politika poražena. Povijest nije počela 1995. nego da je 1991. godine, kada je u Kninu i Vukovaru bilo mnogo zločina. Samo VRO je mogla vratiti ovaj prostor u hrvatske ruke”, rekao je Pavliček za N1.

Dodao je da se Srbija ne želi suočiti s istinom. “Ipak, morat će pogledati sebe u ogledalo i priznati da su glavni sukrivci predstavnici srpskog naroda. Srbiji treba poslati jasnu poruku, Oluja je čista i nećemo dozvoliti revizionizam hrvatske povijesti”, zaključio je.

Komentiraj