Marija Lugarić predsjednica Glavnog odbora SDP-a

Marija Lugarić, kandidatkinja Peđe Grbina, jednoglasno je izabrana za predsjednicu Glavnog odbora, objavio je SDP na twitteru.

“Na izborima koje smo netom proveli SDP je pokazao da smo tu, da nas još ima i da možemo u našoj kampanji stvoriti ideje, prijedloge, sugestije i vizije koji će gurati ne samo našu stranku naprijed, već i ono što je daleko važnije od toga, našu državu naprijed”, prenio je HRT dio govora Peđe Grbina na sjednici.

“Bez jakog SDP-a Hrvatska nikada nije mogla ići naprijed, i tako će biti i u budućnosti. Od danas, taj jaki SDP smo svi mi”, dodao je.

Najavio je borbu za ekonomsku jednakost, pravedno društvo, solidarnost, slobodu i uništavanje korupcije.

Na ishod sjednice mogao bi utjecati otvoreni raskol u saborskom Klubu stranke, čija većina članova nije prihvatila prijedlog Predsjedništva o kadrovskim promjenama u saborskim tijelima.

“Moja poruka mojim kolegama je: ‘Ne čini drugome ono što ne želiš da drugi čini tebi’, i onda će biti mir i dobro. Ja danas očekujem mir i dobro”, poručio je prije sjednice Zlatko Komadina.

“SDP je pred jedinstvenim izazovom u hrvatskoj povijesti, dolaze teška vremena za Hrvatsku, treba nam jak i jedinstven SDP i treba nam puno više dijaloga i zajedništva”, poručio je prije sjednice bivši šef stranke Davor Bernardić.

Komentiraj