Marija Bubaš: “Odluka o popuštanju mjera u školstvu umanjit će posljedice na obrazovanje i sport”

Pomoćnica ravnatelja Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo Marija Bubaš u petak je u emisiji “U mreži Prvog” izjavila kako se Hrvatska trenutno nalazi u zahtjevnoj situaciji s obzirom na novi soj koji je prisutan u susjednim zemljama te naglasila kako popuštanje mjera uvoditi postupno i oprezno, osobito za ugostitelje i fitness industriju.

Istaknula je kako je pandemija ostavila velike posljedice na gospodarstvo, obrazovanje i sport, ali smatra kako će odluka o popuštanju mjera u školstvu umanjiti posljedice na obrazovanje i sport.

“Nemojte zaboraviti da postoje različite okolnosti rečenice ‘boravak više ljudi u na istom prostoru’. Nije isto ako boravimo u istom prostoru s maskama i ako razgovaramo, ili boravimo u istom prostoru gdje ćemo skinuti maske piti kavu i razgovarati u isto vrijeme”, naglasila je Marija Bubaš.

“U sustavu obrazovanja su se postepeno popuštale mjere, jer su se u protekla dva tjedna učenici postupno vraćali u škole”, rekao je Ivica Lovrić, pročelnik Gradskog ureda za obrazovanje.

Između ostalog, Lovrić je podsjetio na odluku Vlade da se od ponedjeljka u školske klupe vraćaju svi učenici osnovnih škola, te maturanti, a ako epidemiološka slika bude povoljna, od 8. veljače u škole bi se trebali vratiti i učenici ostalih razreda srednjih škola.

Komentiraj