MARIĆ ‘Za očekivati je da će pad BDP-a ove godine biti veći nego 2009.’

Ministar financija Zdravko Marić u RTL Direktu je komentirao sastanak Vlade sa sindikatima.

“Konzultativni sastanak je bio. Ide se. Danas smo razmijenili određena razmišljanja, vidjet ćemo u sljedećim danima kako ćemo što ćemo”, najavio je ministar, ne želeći otkriti o kolikim rezovima se radi.

“U ova tri mjeseca, da financirate sve treba oko 15 milijardi kuna mjesečno, dakle u tri mjeseca 45 milijardi i kad tome dodate još neke obveze, dođe se do 70 milijardi kuna”, pojasnio je ministar, dodavši da bez zaduživanja “više ne možemo”.

“Treba nam 15 milijardi kuna samo za funkcioniranje države. Do sada smo uspjeli namaknuti 8,5 milijardi na domaćem tržištu. U iduća dva tjedna idemo s nekim dodatim operacijama”, otkrio je ministar.

“Treba reći i da je za očekivati da će udar u ovoj godini, pad BDP-a ove godine biti veći nego 2009. godine. Iskreno se nadam da ovaj put nećemo padati šest godina zaredom”, izjavio je ministar, naglasivši da je lockdown bio neminovan onog trenutka kada se Vlada odlučila za “očuvanje života i zdravlja”.

“Gospodarstvo je moralo patiti. Ali smo zato odmah krenuli s mjerama. Bit ćemo spremni na sve scenarije”, izjavio je ministar Marić.

 

Komentiraj