Patrik Macek/PIXSELL

MARIĆ “Uljanik neće ugroziti stabilnost javnih financija”

Ministar financija Zdravko Marić u utorak je komentirao jamstva Uljaniku koja će doći na naplatu i izjavio kako Uljanik neće ugroziti stabilnost javnih financija.

Marić smatra da je malo vjerojatno da će radnicima brodogradilišta danas biti isplaćene plaće. Dodao je da će se jamstva zbog nedovršenih brodova servisirati izravno iz proračuna. Kaže da se radi o najmanje 2,5 milijarde kuna.

“Još uvijek je rerano zaključivati hoće li proračun završiti s viškom. Mi ćemo na sjednici Vlade osmog ili devetog studenog predstaviti i rebalans za ovu godinu. Sada moramo staviti okolnosti Uljanika, kada sve zbrojimo i oduzmemo, prerano je reći hoćemo li završiti godinu sa suficitom. Na dobrom tragu smo išli, ovakva jednokratna okolnost stvara pritisak na proračun, ali neće dovesti u pitanje stabilnost javnih financija”, rekao je Marić novinarima.

Rekao je da je pred njima još uvijek dva i pol mjeseca. “Ako izvadimo Uljanik neće doći do probijanja limita rashodovne strane”, kaže Marić koji nije htio komentirati danas objavljene mailove između Martine Dalić i Branimira Bricelja. Kazao je kako nije stigao pogledati tekst, već je samo vidio naslove. Istaknuo je da se u njegovom Ministarstvu piše veliki broj zakona, ali da se sve radi na odgovoran i transparentan način, prenosi N1.

Komentiraj