HINA/ Daniel KASAP/

MARIĆ “Svi zaslužujemo porezno rasterećenje”

Ministar financija Zdravko Marić u utorak je u Saboru dao izjavu za medije o kritikama oporbe na poreznu i mirovinsku reformu.

“Kao i kad smo najavili ovo što je stupilo na snagu od 1. srpnja, preraspodjelom u okviru postojećeg možemo osigurati sredstva, a zagovaramo racionalno i efikasno trošenje, znamo da je demografija izuzetno važna, Vijeće za demografsku revitalizaciju sastalo se jučer po 5. put i bila je konstruktivna rasprava i vidjeli ste i iz izjava nakon Vijeća da je riječ o konkretnim mjerama”, rekao je Marić i dodao kako je potrebno raditi na plaćama i gospodarskom razvitku.

Marić je kazao kako bi cijeli paket trebao uskoro ići na javnu raspravu kako bi sve bilo spremno za raspravu u rujnu. “Važno je porezno rasterećenje i različiti modeli alternative postoje da se dodatno smanjuju porezi, nastavljamo i dalje vodeći brigu o održivosti javnih financija”, istaknuo je ministar financija dodajući da se nigdje nije spominjalo ukidanje drugog mirovinskog stupa.

“Ja stojim iza svojega, duboko stojim iza porezne reforme, od prvoga dana zagovaram porezno rasterećenje, svi smo zaslužili porezno rasterećenje, krenuli smo s dohotkom i treba uvijek gledati cjelokupnu sliku”, istaknuo je Marić, kako prenosi N1.

Komentiraj