HINA/ Daniel KASAP

MARIĆ “Svi će biti pozitivno iznenađeni poreznom reformom”

Ministar financija Zdravko Marić u srijedu je, uoči sjednice užeg kabineta Vlade, komentirao aktualne teme.

Marić smatra kako bi Hrvatska mogla i morala profitirati od nogometnog uspjeha reprezentacije u Rusiji. “Neke se stvari već i sada vide, i poruke ne samo od nogometaša, nego i bilo i puls naroda i moram reći da mi je izuzetno drago da proživljava ovako lijepe stvari, dobra situacija i pozitivna stvar je ovo i da se tako dobro primila u narodu”, rekao je Marić za N1.

“Jako se zalažem za to da djecu moramo staviti na igrališta, izgraditi infrastrukturu, adekvatno honirarati cijeli trenerski kadar. Dečki sjajno igraju, ali jednake zasluge pripadaju i stručnom stožeru koji ih je pripremio. Riječ je o cijelom jednom složenom sustavu koji trebamo gledati vezano uz djecu i cijelu Hrvatsku”, dodao je Marić.

Kazao je i kako vjeruje da će porezna reforma dobiti podršku u Vladi, te da će svi biti pozitivno iznenađeni. “Moram jasno reći da porezno rasterećenje ne znači odmah nužno i povećanje neto plaća, ali ima svoje pozitivne efekte koje bi se trebalo preliti na građane. Stalno zagovaram jednu vrstu razgovora i konsenzusa, jedino sinergijskim djelovanjem možemo utjecati na povećanje plaća”. dodao je Marić.

Komentiraj