Marić: “Smanjenja plaća neće biti, a o povećanju ćemo još razgovarati”

 

Ministar financija Zdravko Marić gostovao je u programu N1 televizije i komentirao plan vlade oko gospodarskog oporavka iduće godine.

“Hrvatska je napravila iskorak sa snižavanjem stope poreza na dohodak”, rekao je Marić i dodao da će 93 posto poduzetnika od iduće godine imati i niži porez na dobit pa će on iznositi 10 posto.

Na pitanje hoće li biti smanjenja plaća, Marić je odgovorio da ih nisu razmatrali. “Kad je nastupila koronakriza, kad je došlo do zaključavanja, pojavilo se to kao tema. Međutim, ona više nisu na stolu”, rekao je Marić.

Dodao je da, što se tiče povećanja plaća, gledaju prema sljedećoj godini. “Dogovorili smo se da ćemo sjesti i razgovarati o tome”, rekao je ministar financija. Marić nije želio otkriti hoće li se povećanje plaća i dogoditi.

Upitan oko afere Janaf, odnosno je li on bio u “klubu” Dragana Kovačevića, Marić je rekao da nije. “Ja ga poznajem jer smo i jedan i drugi dio Hrvatskog društva ekonomista, koje se jednom godišnje sastaje u Opatiji. Janaf nije u mom djelokrugu, ali imali smo neku komunikaciju”, zaključio je Marić.

Komentiraj