MARIĆ “Poslodavcima smo dali način kako nagraditi radnike”

Patrik Macek/PIXSELL

Ministar financija Zdravko Marić u petak je, uoči sjednice Vlade, komentirao dizanje granice neoporezivih godišnjih primitaka. “Mi smo stavili pravilnik na javno savjetovanje prije 3 dana, stigli su komentari, od kojih su mnogi suvisli i dobri”, rekao je Marić i dodao:

“Važna je stvar da je s dvije i pol tisuće na sedam i pol tisuća razlika pet tisuća, koje će biti vezane uz novo pravo. Tih pet tisuća ne može biti vezano uz postojeće pravo. One će biti povezane s novim pravom, ali najvažnije je za poslodavce i radnike da je to 7.500 neoporezivih kuna”, kazao je Marić i dodao da je na poslodavcima da odluče kako će taj iznos isplaćivati, i pod kojim imenom, prenosi N1.

Naglasio je kako će pravilnikom propisati sve ono što smatraju da je potrebno kako bi mjera zaživjela. “Nećemo nikoga dovesti u nezahvalnu sitauciju da nešto mora. Bio je apel poslodavaca da im daju način kako da nagrade radnike, i evo – učinili smo”, rekao je otkrivši da bi pravilnik trebao stupiti na snagu do kraja godine kako bi poslodavci, koji to žele, mogli nagraditi svoje zaposlenike.

“Zaposlenicima je najvažnije da na godišnjoj razini imaju dodatnih pet tisuća kuna neoporezivo”, poručio je ministar financija.

Komentiraj