Patrik Macek/PIXSELL

MARIĆ ‘Optužili su me bez dokaza, ali valjda imam pravo na obranu’

Ministar financija Zdravko Marić, gostujući u Dnevniku N1 televizije, komentirao je aktualnu krizu vlasti te današnji burni dan u saboru.

“Moj moto je iznositi argumente i na tome ću inzistirati. Ja sam čist i miran, sve su optužbe neutemeljene. Kolege iz Mosta glasali su za moj opoziv bez da su mene išta o tome pitali. Sutrašnjim izglasavanjem ja možda više neću biti ministar, ili za dva-tri tjedna.

Vjerujem da sam na teret Vladi, ali na koji način? Optužili su me bez dokaza, ali ja valjda imam pravo na obranu”, rekao je ministar Marić.

“Što se tiče sukoba interesa, ja sam se samo dva puta izuzeo iz odluka. A za kredit koji sam uzeo u HPB-u, pogriješio sam što ga nisam na vrijeme prijavio u javnosti”, dodao je Marić. Rekao je i da izvješća koja je dobivao iz Agrokora nisu upućivala na nepravilnosti.

“Bilo je puno udaraca ispod pojasa. Na moju obitelj, roditelje… Nitko ne može ostati miran na to. Sutra je novi dan pa ćemo vidjeti što će biti na glasovanju. Kako Sabor odluči, tako će biti, ja sam legalist. Imam svoja razmišljanja…”, rekao je.

Komentiraj