Ivica Todorić na svom je blogu sinoć objavio kako se u razdoblju nakon aktivacije Lexa Agrokora dvaput susreo s ministrom financija Zdravkom Marićem.

TODORIĆ “Tajno sam se sastajao sa Zdravkom Marićem”

Tvrdi da su se sastanci odvili u razdoblju između svibnja i srpnja 2017. godine. “Sastanak bi bio dogovoren uvijek kasnije navečer i to preko Ivana Crnjca. Marić bi sa svojim autom došao na parkiralište Doma sportova, preuzeo bi ga moj prijatelj i doveo bi ga u jedan stan na Pantovčaku 198. Sastanci su svaki puta trajali oko 1 sat, a ja sam inicirao sastanke upravo iz razloga što je Marić jedno vrijeme radio u Agrokoru. Na spomenutim sastancima sam Mariću prezentirao informacije o Agrokorovoj strategiji, investicijskom potencijalu, regionalnoj snazi, sinergijama, tehnološkim inovacijama i dugoročnoj viziji kompanije”, napisao je Todorić u blogu.

Dodao je kako je Marić na sastancima uglavnom šutio, te kako pretpostavlja da je bio ozvučen. “Sjećam se da mi je rekao da je Dalićku doveo Božinović u Vladu, da vrlo važnu ulogu ima AlixPartners, da je Bricelj jedna od važnijih figura, da se Plenković snažno povezao s Knighthead-om i da najveći utjecaj na Plenkovića ima Tena Mišetić”, napisao je Todorić.

Uoči današnje sjednice Vlade novinari su Marića upitali za komentar Todorićevih navoda. “Ne demantiram, ali ne bih sada komentirao niti ulaziti u detalje”, rekao je jutros ministar financija.

Komentiraj