Uoči sjednice Vlade, ministar financija Zdravko Marić još je jednom odbacio sve optužbe na račun toga da je znao za stanje u Agrokoru.

“Od prvog dana vrlo sam svjestan svoje odgovornosti i uloge ministra financija. Prošli smo već glasovanje o povjerenju u Saboru. Tada sam argumentima časno i dostojanstveno branio i sebe i funkciju ministra. Optužbe su bile neutemeljene. Smatram da ono zbog čega me treba ocjenjivati su rezultati, a ne to što sam radio negdje. Puno puta sam objasnio svoju ulogu u Agrokoru”, rekao je Marić.

Od samog početka slučaja Agrokor u javnosti se stalno javljaju optužbe na njegov račun: da je znao za stanje u Agrokoru i pokušao sve zataškati.

“Sama spoznaja i razmišljanje o tome da sam uteg Vladi nije ugodna. S druge strane, imputiraju mi se neke stvari koje ne stoje i gleda se moja prošlost koja uopće nije dvojbena. Ne vidim u čemu je problem. Mislim da me se treba promatrati prema onome što činim kao ministar”, rekao je.

“Ako gledate u cijelu strukturu Agrokora, jedini dio duga koji ima instrument osiguranja je onaj kredit HBOR-a. Podsjetio bih i na optužbe da ukidam porezni USKOK. Cijelo vrijeme tvrdim da mi to nije bio plan. Takva institucija ne treba biti pri kabinetu minsitra, treba biti pri Poreznoj upravi gdje i pripada”, izjavio je.

Je li mu bilo sumnjivo nešto u Agrokoru dok je radio tamo?

Optužbe na račun toga da je bio upoznat sa situacijom, ponovno je odbacio.

“Moja uloga u Agrokoru je bila drugačija, nisam sastavljao financijske izvještaje ni sudjelovao u njihovom revidiranju. Što god da bude, spreman sam odgovoriti na sve upite jer nemam ni pravo ni namjeru ništa skrivati”, poručio je ministar financija.

Komentiraj