Ministar financija Zlatko Marić u srijedu je, uoči užeg kabineta Vlade, novinarima ispred Banskih dvora komentirao povećanje trošarina na alkohol i cigarete i otpis duga blokiranima.

O dizanju trošarina na cigarete i alkohol ministar je rekao da ovakvi prijedlozi nisu u potpunosti iskomunicirani ni s Ministarstvom financija ni s Vladom. “Mi smo svoje rekli što se tiče prijedloga. Ponovit ću još jedan put, porezni sustav gledamo u smislu ukupnog poreznog rasterećenja”, poručio je Marić i dodao da će doći do određenih uskladbi u trošarinskom sustavu.

Na novinarsku konstataciju da se nagađa da gradovi, banke i telekomi neće slijediti primjer Vlade i otpisati dugove blokiranima, Marić je kazao da nikoga država ne može prisiliti da otpiše dugove.

“Nisu to odbijenice. Mi ne možemo nikoga prisiliti da otpiše dugove. Država je otpisala dugove do 10.000 kuna. Na sve ostale vjerovnike na koje ne možemo utjecati, dajemo stimulativnu mjeru. No na nikoga ne možemo utjecati ili vršiti pritisak”, rekao je Marić, kako prenosi N1.

Komentiraj