hina

“Marić nije povrijedio načelo obnašanja javne dužnosti”

Povjerenstvo za odlučivanje o sukobu interesa na osmoj sjednici raspravljalo je o donošenju odluka u predmetu ministra financija Zdravka Marića. Povjerenstvo je donijelo odluku kako Zdravko Marić nije povrijedio načelo obnašanja javne dužnosti.

Na početku sjednice pročitano je i očitovanje Zdravka Marića u kojem kaže da je pravilno upravljao situacijom kao ministar financija. Tvrdi da, kao ministar finacija, uvijek postupa časno i pošteno.

Nakon stupanja na dužnost ministra financija, tvrdi, nije sklopio nikakav ugovor s Agrokorom o povratku u koncern nakon isteka dužnosničkog mandata. “Moj jedini interes vezan za Agrokor jednak je interesu za bilo koji poslovni subjekt u Hrvatskoj”, stoji u očitovanju.

“Moj sastanak s Todorićem trajao je vrlo kratko. Po naputku premijera Plenkovića prenio sam mu zabrinutost Vlade zbog stanja u koncernu”, navodi Marić.

Marić je osporio iskaz Bože Petrova i naveo da je riječ o neistinitom očitovanju. Dodao je da je Petrov pokrenuo difamaciju njegova lika i djela.

Na sjednici su pročitani i dijelovi bloga Ivice Todorića u kojima bivši čelnik Agrokora opisuje sastane 27. veljače i 3. ožujka.

Komentiraj